Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα στα γραφεία του Κινήματος με τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Βασίλη Δημητριάδη όπου συζήτησαν για θέματα που αφορούν την κυπριακή ναυτιλία και τα περιβαλλοντικά προβλήματα από τη ρύπανση της θάλασσας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος των Οικολόγων αλλά και ο υφυπουργός ναυτιλίας προέβησαν σε δηλώσεις.

Σε δηλώσεις του ο κ. Θεοπέμπτου ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την επίσκεψη και ανέφερε πως «Με την ευκαιρία που μας έδωσε με την επίσκεψη του ο υφυπουργός καταφέραμε να συζητήσουμε για πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν το περιβάλλον, όπως είναι η ρύπανση στη θάλασσα, ο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός, οι περιοχές που γίνεται ο ελλιμενισμός, η διαχείριση αποβλήτων στα αγκυροβόλια, και όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τη ναυτιλία» συμπλήρωσε.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Δημητριάδης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την επίσκεψη και ανέφερε πως «Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση, με ανταλλαγή χρήσιμων απόψεων για θέματα που άπτονται της κυπριακής ναυτιλίας και ιδιαίτερα τα θέματα που έχουν περιβαλλοντική χροιά.

Πρόσθεσε πως «συζητήθηκε πως αντιμετωπίζουμε τα θέματα της θαλάσσιας ρύπανσης και θέματα του ευρύτερου θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού, αλλά και πως αντιμετωπίζουμε τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και τη συνεισφορά του τομέα στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος με συγκεκριμένες προτάσεις και οδικό χάρτη λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντικότητα του τομέα για την Κύπρο». 

συνάντηση1 4συνάντηση1 4συνάντηση1 4