Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα στα γραφεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και η αναπληρώτρια Πρόεδρος κ. Έφη Ξάνθου μαζί με τον Υφυπουργό έρευνας, καινοτομίας και ψηφιακής πολιτικής κ. Κυριάκο Κόκκινο.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν και ανέφερε πως «Τα θέματα που συζητήσαμε είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και εστιάστηκαν σε θέματα εφαρμογής της τεχνολογίας στην κυβερνητική μηχανή, για την εξυπηρέτηση Πολίτη κλπ.

Τόνισε πως «Πλέον είναι μεγάλη η σημασία της πληροφορικής και της τεχνολογίας ιδιαίτερα με τις εποχές που ζούμε σήμερα. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό το έργο του υπουργείου και του προσωπικού. Συγχαρητήρια για όλη τη δουλειά ειδικά εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Συμπλήρωσε πως χρειάζονται ακόμα να γίνουν πολλά για να αλλαξουν ορισμένα πράγματα μέσα στη δημόσια υπηρεσία».

Ο Υφυπουργός έρευνας και καινοτομίας κ. Κόκκινος σε δηλώσεις του αναφέρει πως «Έχω μείνει έκπληκτος από την κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία και ως κράτος αλλά και ως υφυπουργείο. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο που σε όλα τα θέματα που έχουμε συζητήσει υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων για το πως πρέπει να προχωρήσουμε με αποφασιστικά βήματα και είμαι σίγουρος πως θα έχουμε την στήριξη του κινήματος σε όλα τα θέματα πολιτικής αλλά και υλοποίησης πρωτοβουλιών που έχουμε ξεκινήσει».

Πρόσθεσε πως «Έχουμε συμφωνήσει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης κυρίως για θέματα παιδείας με πρωτοβουλίες που θα ενορχηστρώσουμε από το οικοσύστημα του ακαδημαϊκού χώρου, των ιδιωτικών επιχειρήσεων και τον δημόσιο τομέα. Συζητήσαμε επίσης και για την ανάγκη αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων δημοσίων υπαλλήλων».