Συνάντηση πραγματοποίησε χθες το απόγευμα αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, της οποία ηγείτο ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, μαζί με τον υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργο Κολοκασίδη.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, χαρακτήρισε ως εποικοδομητική τη συνάντηση με τον κ. Κολοκασίδη, κατά τη διάρκεια της οποίας, συζητήθηκε το περιεχόμενο της επιστολής που είχαμε στείλει με μια σειρά από θέσεις.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σε μια πάρα πολύ παραγωγική συνάντηση τις απαντήσεις και το περιεχόμενο των θεμάτων που είχαμε εγείρει με την επιστολή μας» τόνισε ο κ. Θεοπέμπτου.

«Η προσπάθεια μας είναι να ξεκινήσει ένας διάλογος με βάση τις θέσεις μας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με τις διαδικασίες μας για τις προεδρικές εκλογές, δίνοντας περισσότερο έμφαση στις θέσεις παρά στα πρόσωπα», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κολοκασίδη, τόνισε και επιβεβαίωσε το «εξαιρετικά γόνιμο της συζήτησης με τον κ. Θεοπέμπτου και την αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών».

«Είναι πάρα πολύ χρήσιμη η επικοινωνία με το Κίνημα των Οικολόγων. Θεωρώ ότι το Κίνημα των Οικολόγων δεν είναι μέρος του συστημικού προβλήματος το οποίο περιγράφω ως κομματοκρατία άρα έχουν πολύ χρήσιμη συνδρομή στην ανανέωση της δημοκρατίας μας», ανέφερε ο κ. Κολοκασίδης.

Συνεχίζοντας ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε πως «θεωρώ επίσης πάρα πολύ χρήσιμο να λεχθούν οι θέσεις των Οικολόγων και ευρύτερα στην κοινωνία διότι το υπόδειγμα της οικολογίας πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση σωρείας ζητημάτων που απασχολούν τον τόπο».

Καταλήγοντας ο κ. Κολοκασίδης και ευχαριστώντας τον κ. Θεοπέμπτου, δήλωσε πως «μπορώ να πω ότι η όλη συνάντηση μαζί τους είναι εξαιρετικά εποικοδομητική και χρήσιμη».

Σε συνέχεια των επαφών του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τις Προεδρικές του 2023, πραγματοποιείται σήμερα συνάντηση στα Κεντρικά Γραφεία του Κινήματος με τον υποψήφιο Πρόεδρο κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, στις 17:00.

Βίντεο δηλώσεων: