Οι κινήσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τον Συνεργατισμό, έρχονται ετεροχρονισμένα και στόχο έχουν να μετριάσουν τα προβλήματα που οι πολιτικές της έχουν δημιουργήσει.

Και για να απαντήσουμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που κάλεσε όσους διαφωνούν να εξετάσουν τις ευθύνες όσων έπαιρναν αποφάσεις πριν από το 2013, θέλουμε να θυμίσουμε ότι και πριν το 2013 το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ασκούσε τη δέουσα κριτική στην τότε ηγεσία του Συνεργατισμού. Αλλά και όταν πάρθηκαν οι κρίσιμες αποφάσεις του 2013-2014 εμείς είχαμε προβλέψει τη σημερινή κατάληξη και είχαμε αναλόγως διαφοροποιηθεί. Άλλοι είναι αυτοί που ενώ εμπιστεύτηκαν την κυβέρνηση και άναψαν το πράσινο φως στους σχεδιασμούς της, τώρα την κατακρίνουν εκ των υστέρων.

Όμως σε ότι αφορά τη σημερινή κατάσταση είναι αναμφίβολο πως η κυβερνητική αδράνεια και οι χειρισμοί χωρίς σχεδιασμό, οδήγησαν στην εκροή καταθέσεων και στην ανάγκη περαιτέρω στήριξης του Συνεργατισμού.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για όσα πράττει και για όσα μόνη σχεδιάζει να πράξει η κυβέρνηση. Πρέπει  επιτέλους οι κυβερνώντες να αντιληφθούν πως ο Συνεργατισμός είναι δημόσια περιουσία και όχι ιδιοκτησία τους, για να ξεχωρίζουν το χρέος και να το αγοράζει το δημόσιο και να πουλούν μισοτιμής τις καταθέσεις, την περιουσία και τα εξυπηρετούμενα δάνεια στους φίλους επενδυτές.