Η ιστορία αυτή αρχίζει από το 2014, όταν έγιναν οι πρώτες κινήσεις ανέγερσης κτηνοτροφικής μονάδας. Το 2016 υπήρξε αίτημα από την Επαρχιακή Διοίκηση προς κατεδάφιση. Η Ιερά Μονή Κύκκου και ο κτηνοτρόφος αρνήθηκαν. Η υπόθεση είναι στα δικαστήρια. Το Συμβούλιο Παρεκκλίσεων απέρριψε αίτημα για έκδοση άδειας  ανέγερσης κτηνοτροφικής μονάδας.

Στις 25 του μήνα πραγματοποιήθηκε δημόσια ακρόαση κατ’ εντολή του Υπ. Συμβουλίου προς το Συμβούλιο Παρεκκλίσεων στην παρουσία της Έπαρχου Πάφου, Πολεοδομίας, υπηρεσίας θήρας, ΕΤΕΚ, Τμήματος Δασών και Περιβαλλοντικές Οργανώσεις. Όλοι τάχθηκαν εναντίον εκτός από το Τμήμα Δασών που άλλαξε την στάση που είχε κατά το παρελθόν. 

Θεωρεί τάχα ότι οι αίγες δημιουργούν αντιπυρηνικές ζώνες γιατί τρων την χαμηλή βλάστηση. Με αυτή τη λογική θα πρέπει να εκδίδονται άδειες για κτηνοτροφικές μονάδες διάσπαρτα μέσα στο δάσος  με δικαιολογία την πυροπροστασία; Έλεος! 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ήταν και παραμένει εναντίον της έκδοσης άδειας σε μια οικολογικά ευαίσθητη περιοχή για την νομιμοποίηση μιας παράνομης και καταστροφικής για το περιβάλλον κτηνοτροφικής μονάδας.