Στη συνέχεια της συνέντευξης του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος ο Προέδρος Αναστασιάδης αναδεικνύει εμφαντικά το γεγονός της σύγκρουσης του με το ΑΚΕΛ σε σχέση με το πιο πλαίσιο Γκουντέρες έχει αποδεχθεί.

Είναι τραγικό να διαπιστώνεται ότι ο Προέδρος Αναστασιάδης και το ΑΚΕΛ έχουν εγκλωβίσει το κυπριακό στο πλαίσιο Γκουντέρες, το οποίο αξίζει να θυμηθούμε ότι και στην καλύτερη ερμηνεία του περιέχει οδυνηρές θέσεις στο περιουσιακό και τη διακυβέρνηση.

Ερίζουν ΑΚΕΛ με Πρόεδρο Αναστασιάδη στο ποιος θα φανεί ποιο διαλλακτικός, με το ΑΚΕΛ να κερδίζει στα σημεία. Αυτή η τακτική είναι αδιέξοδη και καταστροφική. Το πλαίσιο Γκουντέρες δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό ούτε για συζήτηση γιατί αποτελεί προϊόν μιας πολιτικής άκρατων υποχωρήσεων.

Κρίνουμε ως θετική την αναφορά του Προέδρου Αναστασιάδη σε ότι αφορά τον ψίθυρο για την δήθεν λύση της συμφωνημένης διχοτόμησης. Ορθώς ο Προέδρος Αναστασιάδης ψέγει την Τουρκία για την προβολή της θέσης της διχοτόμησης ή συνομοσπονδίας. Το μόνο που θα προσθέταμε είναι ότι υπάρχουν δυστυχώς πολλές μορφές διχοτόμησης ή συνομοσπονδίας τις οποίες οφείλουμε να αποφύγουμε.