Σήμερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του Υπουργείου Μεταφορών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ετέθη το θέμα των αποφάσεων της Κυβέρνησης σε σχέση με το τεμάχιο ιδιοκτησίας της Αρχιεπισκοπής στη Γεροσκήπου. Η απάντηση της υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλικής Αναστασιάδου, ότι έχουν ολοκληρωθεί η ανασκαφές, προκάλεσε την άμεση και δυναμική αντίδραση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη.

Ο κ. Περδίκης, υπενθύμισε ότι πριν λίγες εβδομάδες η διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων πληροφόρησε τη Βουλή ότι θα ζητήσει την έγκριση του ιδιοκτήτη, δηλαδή της Αρχιεπισκοπής, για συνέχιση των ανασκαφών. Ο κ. Περδίκης υπέβαλε στην υπουργό ότι δεν γίνεται να υπάρχει τέτοιας μορφής διγλωσσία από το Υπουργείο της.

Μετά την παρέμβαση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη, η διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων αναγκάστηκε να πληροφορήσει  τη Βουλή ότι έχει αποδεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος τη συνέχιση των ανασκαφών.

Μετά την άρνηση των κομμάτων και της Κυβέρνησης να ανακτήσει το δημόσιο τον χώρο αυτό, με ανταλλαγή ή με συμπερίληψη του τεμαχίου στο νομοσχέδιο για τη μισθοδοσία των ιερέων (όπως ήταν η εισήγησή μας), επιβάλλεται να εξηγήσει η Κυβέρνηση πως θα διαχειριστεί τα καταστροφικά αναπτυξιακά σχέδια του Αρχιεπίσκοπου και να σώσει και αναδείξει τον πολύ σημαντικό αυτό αρχαιολογικό χώρο.