Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης είχε χθες επικοινωνία με τον Κοινοτάρχη Νέου Χωριού, κ. Αντρέα Χριστοδούλου Μάχιμο, με τον οποίο συζήτησε σχετικά με καταγγελίες για παρανομίες στην περιοχή ωοτοκίας των χελωνών στην περιοχή Ασπρόκρεμμος, για τη ρύπανση που προκαλούν οι ανεξέλεγκτες κατασκηνώσεις και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, λόγω της αυξημένης παρουσίας παραθεριστών.

Ο κ. Περδίκης συνεχάρη τον κ. Χριστοδούλου, για την προσπάθεια που καταβάλλει ώστε να εμποδίζεται η πρόσβαση τροχοφόρων στις παραλίες των χελώνων. 

Όμως φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αστυνόμευσης της περιοχής αφού ο αστυνομικός σταθμός Πόλης Χρυσοχούς είναι υποστελεχωμένος και δεν μπορεί να συμβάλει στην άμεση πάταξη της παρανομίας. Σήμερα χρειάστηκε η επέμβαση του Κινήματος και του Τμήματος Περιβάλλοντος για να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα από την παραλία των χελώνων. 

Παράλληλα διαπιστώνεται ότι δυστυχώς -όπως καταγγέλλει και ο κ. Χριστοδούλου- συνεχίζεται και εντείνεται το φαινόμενο της παράνομης κατασκήνωσης στην περιοχή και η συστηματική ρίψη σκυβάλων.

Το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών καλεί τις αρμόδιες αρχές να ενισχύσουν τις Κοινότητες της περιοχής της χερσονήσου Ακάμα με πρόσθετα κονδύλια και προσωπικό, αλλά και με την πρόσθετη παρουσία της αστυνομίας, για την πάταξη κάθε παρανομίας που επηρεάζει αρνητικά το περιβάλλον της πανέμορφης περιοχής του βιοτόπου της χερσονήσου Ακάμα.