Αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνά ο τόπος μας αλλά και εμείς πρέπει να προσέξουμε την καθαριότητα για εμάς και τους γύρω μας γιατί αποτελεί στοιχείο του σχεδιασμού για αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Δυστυχώς πλαστικά μιας χρήσης και πιο συγκεκριμένα γάντια, και μάσκες αρχίζουμε να συναντούμε σχεδόν παντού γύρω μας: σε πεζοδρόμια, ασανσέρ, πάρκινγκ υπεραγορών πάρκα κ.λπ. Σε λίγο θα τα βρούμε να κατακλύζουν τα ρυάκια, τις ακτές και τις θάλασσες. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι/όλες ότι τα χρησιμοποιημένα γάντια και μάσκες πρέπει να καταλήγουν μόνο σε κάδους απορριμμάτων και όχι σε πεζοδρόμια, δρόμους, ακτές, θάλασσες και ρυάκια.  

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως η υπεύθυνη και συνετή στάση σώζει πολλές καταστάσεις. Παράλληλα κάνουμε έκκληση προς τους πολίτες μας να μην πετάνε οπουδήποτε τα μιας χρήσεως γάντια και μάσκες. Αυτό αφορά την υγεία όλων μας αλλά και την προστασία της φύσης.  

Ζητούμε άμεσα από τα Υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος να δώσουν οδηγίες και να προχωρήσουν σε εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με το εν λόγω ζήτημα, στο κοινό όσο είναι ακόμα νωρίς.