Δυστυχώς τα λάθη πληρώνονται και οι μέχρι τώρα άστοχες κινήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στις συνομιλίες δίνουν την ευκαιρία στον κ. Ακιντζί να εκφράζει προκλητικότατες απαιτήσεις.

Ο κ. Ακιντζί ζητάει ούτε λίγο, ούτε πολύ την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να πραγματοποιηθεί με τους δικούς του όρους νέα πενταμερής διάσκεψη.
Ο κατοχικός ηγέτης επιμένει σε μια νέα “Γενεύη”, ακριβώς με τη σύνθεση και τις προϋποθέσεις της διάσκεψης του Ιανουαρίου. Μια διάσκεψη που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε δεχθεί δίχως να αντιληφθεί τις μελλοντικές της συνέπειες.
Φαίνεται ότι ο κ. Ακιντζί έχει καλομάθει από την υπέρ της Τουρκίας συμπεριφορά του κ. Άιντε και του Μπαν Κι Μουν και ζητάει εξόφθαλμα ξανά την υπέρ του παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών.

Τώρα είναι η ώρα της έντονης διπλωματικής παρέμβασης ώστε να αντιμετωπιστεί το παιγνίδι επίρριψης ευθυνών που επιχειρεί η Αγκυρα και ο Ακιντζί.

Τώρα είναι η ώρα να πουν στον κυπριακό λαό το mea culpa όσοι δικαιολογούσαν μέχρι πρόσφατα τον Ακιντζί και του πρόσφεραν άλλοθι όταν αυτός αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις για μια ασήμαντη αφορμή. Τότε, κάποιες πολιτικές ηγεσίες αλλά και κύκλοι του προεδρικού, έριχναν το φταίξιμο σε όσους ψήφισαν την γνωστή τροπολογία για το ενωτικό δημοψήφισμα, και αποσιωπούσαν ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι η αδιαλλαξία της Τουρκίας και του Ακιντζί.