Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης άργησε να αντιληφθεί τις σκοπιμότητες και τους τακτικισμούς της Τουρκίας με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και η αντίδραση του.

Η εκστρατεία ενημέρωσης ξένων ηγετών θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εδώ και μήνες ζητήσαμε επανειλημμένα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ενημερώσει αναλυτικά τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την πρόοδο των συνομιλιών.

Και αποδείχτηκε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν ακούει. Τρανό παράδειγμα τα όσα φέρεται να έχει γράψει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο πρώην Αμερικανός Πρέσβης κ. John Koenig για το διπλωματικό αδιέξοδο στο κυπριακό μέσα από το οποίο επιρρίπτει ευθύνες στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τον οποίο αποκαλεί μη θαρραλέο ηγέτη. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. John Koenig αποτελεί συνομιλητή της Πινδάρου και του Προεδρικού προασπίζοντας τα τουρκικά αιτήματα, αφού εργοδοτείται από τουρκική εταιρεία.

Όπως καταλαβαίνει και ο απλός πολίτης μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ που στήριξαν παρέα τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε αυτήν την πορεία των συνομιλιών.

Τώρα που ήρθαν στο προσκήνιο οι Προεδρικές Εκλογές θυμήθηκαν στο ΑΚΕΛ να κάνουν αντιπολίτευση. Όμως οι πολίτες δεν ξεχνούν ότι μέχρι τώρα στις συνομιλίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ είχαν κοινή πορεία.

Σε ότι αφορά τις επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη και αυτές άργησαν. Θα έπρεπε να είχε δημιουργήσει ένα σταθερό δίαυλο επικοινωνίας, με τον οποίο θα ενημέρωνε ανά πάσα στιγμή για τις εξελίξεις, ώστε να αντιληφθούν όλοι το παιχνίδι που παίχθηκε κατά της Κύπρου και όχι να υπήρχε αποσπασματική ενημέρωση.

Και αυτή η αντιμετώπιση του Προέδρου Αναστασιάδη αποδεικνύει την λανθασμένη επιλογή του να εμπιστευτεί τόσο πολύ τον κ. Ακιντζί.

Τώρα που οι εξελίξεις τον αιφνιδίασαν τρέχει να καλύψει το χαμένο έδαφος.