Η αναφορά του κ. Αναστασιάδη στην τηλεόραση του “Alpha” ότι τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια “δεν είναι θέμα του κράτους” αποτελούν μια ξεκάθαρη αποτύπωση της πραγματικής του αντίληψης για το θέμα. Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι οίκοι αξιολόγησης επισημαίνουν τους κινδύνους των ΜΕΔ και χιλιάδες Κύπριοι αγωνιούν για την περιουσία τους, μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, ο κ. Αναστασιάδης φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα του ζητήματος.

Βεβαίως, μπορεί η αντίδραση αυτή να αποτελεί απλώς, άλλη μία ακριβοπληρωμένη συμβουλή από το επικοινωνιακό του επιτελείο, ώστε το μείζον αυτό ζήτημα να μετατεθεί για μετά τις εκλογές. Προσπαθεί δηλαδή ο απερχόμενος Πρόεδρος να αποκρύψει τις επερχόμενες πωλήσεις των ΜΕΔ.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε πως πέρα από τους προεκλογικούς τακτικισμούς του απερχόμενου Προέδρου, η πραγματική του στοχοθεσία αποτυπώνεται στη συνεργασία Συνεργατισμού – Altamira. Μόνος τρόπος να αποφύγουμε την κοινωνική καταστροφή που οι πωλήσεις των ΜΕΔ σε funds συνεπάγεται, είναι η δημιουργία δημόσιου φορέα διαχείρισής τους, πρόταση που θα υλοποιηθεί στην κυβέρνηση Νικόλα Παπαδόπουλου.