Οι χθεσινές αναφορές των Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή για το επίπεδο διαφθοράς και διαπλοκής στη χώρα, αποδεικνύουν πως κατά πολύ απέχουμε από το να θεωρηθούμε ένα κράτος που λειτουργεί βάσει νόμων. Όσοι προσπαθούν να αποδώσουν τα φαινόμενα αυτά, απλώς σε κοινωνικά αίτια, το μόνο που στην πραγματικότητα κάνουν είναι να συγκαλύπτουν τις πραγματικές ευθύνες.

Είναι αρμοδιότητα της εκάστοτε κυβέρνησης, όχι μόνο η θέσπιση το νομικού πλαισίου, αλλά και η διασφάλιση πως αυτό θα υλοποιείται, προκειμένου να παταχθούν τέτοιες συμπεριφορές. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη σε όλη την θητεία της, λόγω και έργω έκλεινε το μάτι, συνδιαλεγόταν και τροφοδοτούσε τέτοιες ενέργειες. Δεν μπορεί αλλιώς να ερμηνευτεί η στοχοποίηση του Γενικού Ελεγκτή  από υπουργούς του κ. Αναστασιάδη, οι περιπτώσεις εξυπηρέτησης των ημετέρων και τα πλείστα φαινόμενα ατιμωρησίας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως δεν λείπουν ούτε τα μέσα, ούτε η τεχνογνωσία για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Αυτό που λείπει από την απερχόμενη κυβέρνηση είναι η πολιτική βούληση.