Μήπως ήθελε η κυβέρνηση ψες να ψηφίσουμε 25 εκατομμύρια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;

Αυτή η κυβέρνηση, η οποία μέχρι λίγες βδομάδες πριν και για πέντε συναπτά χρόνια έλεγε στους κουρεμένους κατέθετες και στους κατόχους αξιογράφων ότι δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της αποζημίωσης τους και τους παρέπεμψε στις τράπεζες και στα δικαστήρια, θυμήθηκε προεκλογικά να “προικίσει” το ταμείο αλληλεγγύη με φανταστικά είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Η πλειοψηφία της Βουλής ενέκρινε τη δαπάνη, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει τροποποιητικό νομοσχέδιο που να εξηγεί ποιοι είναι οι πόροι του ταμείου και ποιοι οι δικαιούχοι. Ήδη γι αυτό το λόγο κατατέθηκε πρόταση νόμου του Νικόλα Παπαδόπουλου, την οποία αρνείται να συζητήσει η κυβέρνηση. Την ανάγκη τροποποίησης του νόμου λειτουργίας αναγνώρισε πρόσφατα σε δήλωση του στο ΡΙΚ και ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γεωργιάδης, διότι με το υπάρχον πλαίσιο, το ταμείο έχει ως στόχο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Υπάρχει άραγε σώφρων πολίτης που θα επιτρέψει σήμερα σε οποιοδήποτε βουλευτή- ανεξαρτήτως ιδεολογίας ή κομματικής ταυτότητας- να εγκρίνει εν έτει 2017, εικοσιπέντε εκατομμύρια για στήριξη των τραπεζών;

Οι ίδιοι οι κάτοχοι αξιογράφων και οι κουρεμένοι καταθέτες θεωρούν εντελώς ανεπαρκή την πρόνοια του συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

Σημειώνεται ότι στον προϋπολογισμό του 2018 δεν υπάρχει πρόνοια για στήριξη του ταμείου αλληλεγγύης. Άρα, ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν όσοι στηρίζουν τον απερχόμενο Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη;