Από τις πρώτες καταθέσεις ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής για τον Συνεργατισμό, αναδείχθηκαν οι καταστροφικές πρακτικές του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη.

Το κυβερνητικά διορισμένο διοικητικό συμβούλιο της Συνεργατικής Τράπεζας που παραδόθηκε σε εκλεκτούς φίλους από τα μαθητικά χρονιά και από κουμπαριές του κ. Υπουργού Οικονομικών οδήγησε την μοναδική Κυπριακή Τράπεζα στα νύχια επενδυτών που έχουν – διαπιστωμένα πλέον – άμεση σχέση με την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα.

Χθες, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης άφησε επίσης αιχμές για “κουμπαριά” του κ. Χάρη Γεωργιάδη με πρόσωπο το οποίο διορίστηκε σε ημικρατικό οργανισμό. Η αναφορά του κ. Μιχαηλίδη αφορούσε σε συμμετοχή του Υπ. Οικονομικών σε συνεδρίες για διορισμό του κουμπάρου του στον οργανισμό, στελέχους της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας με καθοριστικό ρόλο στην καταστροφή του Συνεργατισμού. 

Δυστυχώς οι μέθοδοι αυτοί φαίνεται να εφαρμόστηκαν και στην περίπτωση του Συνεργατισμού, γεγονός το οποίο οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απορρίπτει αυτού του είδους προσεγγίσεις στα σοβαρά ζητήματα και ζητεί  οι ένοχοι για την κατάρρευση του Συνεργατισμού να πληρώσουν.  Όσο για της πολιτικές ευθύνες πρέπει να αναληφθούν άμεσα.