Στις 19/6/20 συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά στη Σολιά, τραγικός απολογισμός της οποίας ήταν η απώλεια των δασοπυροσβεστών Ανδρέα Σοφοκλέους και Μάριου Αριστοτέλους που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος και η καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης. 

Μετά από τόσα χρόνια με λύπη και αγωνία βλέπουμε την Κυβέρνηση να αναμένει απροετοίμαστη, ελπίζοντας στο ότι δε θα προκύψει από τύχη μια ανάλογα τραγική κατάσταση. Δε μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά, η κυβερνητική άρνηση στις προτάσεις του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, σχετικά με τις μεμονωμένες κατοικίες, την αντιπυρική προστασία και την απαγόρευση του καψαλίσματος.

 
Ενόψει της μαύρης επετείου της πυρκαγιάς της Σολιάς, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πραγματοποιεί διαδικτυακή συζήτηση η οποία θα μεταδίδεται μέσω της σελίδας του Κινήματος στο Facebook και θα είναι αφιερωμένη εις μνήμη των δασικών πυρκαγιών στη Σολιά, αλλά και των δεντροφυτεύσεων κ.ο.κ

Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη και η καταγγελία των δασικών υπαλλήλων οι οποίοι παρουσιάζουν προβλήματα στην υποστελέχωση τους.

Το Τμήμα Δασών χρειάζεται άμεση στήριξη από το κράτος ούτως ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά όπως αυτό της Σολιάς, του Ακάμα κλπ.

Το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση. Ευχόμαστε επίσης καλή δύναμη και υγεία. 7