Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταγγέλλει ακόμη ένα εγκληματικό κλάδεμα στο Στρόβολο και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο Σταυρού.

Σε επίσκεψη μας στο σημείο ενημερωθήκαμε πως κόβονται καλλιτρίδες από τη σχολική εφορία επειδή δήθεν κρίθηκαν επικίνδυνες για τους μαθητές.

Εμείς θεωρούμε απαράδεκτο να συνεχίζεται – μετά τα όσα διαβήματα και καταγγελίες έχουν γίνει – η ίδια πρακτική του τάχα κλαδέματος, η οποία στην ουσία καταστρέφει το πράσινο στα δέντρα. Από τη μια διδάσκουν στα παιδιά ότι τα δέντρα μας προσφέρουν σκιά, αισθητική ομορφιά, φωλιές για τα πουλιά, οξυγόνο και από την άλλη αποψιλώνονται μέσα στα σχόλια τα δέντρα από το Πράσινο (που δίνει όλα αυτά τα καλά) και μένουν μόνο τα…..παλούκια. 

Έχουμε επανειλημμένα ταχθεί εναντίον της τακτικής που ακολουθούν οι τοπικές αρχές και οι σχολικές εφορίες, να προχωρούν δηλαδή σε βαθύ κλάδεμα των δέντρων. Το βαθύ κλάδεμα των δέντρων μπορεί να είναι πιο οικονομικά συμφέρον αλλά οικολογικά είναι η χειρότερη λύση διότι καταστρέφεται ένας πνεύμονας πρασίνου, σκιάς και δροσισμού.

Χάνονται επίσης για πολλά χρόνια οι φωλιές και τα καταφύγια πουλιών, ερπετών και εντόμων που αποτελούν βασικά στοιχεία του αστικού οικοσυστήματος.

Γυμνάσιο Σταυρού 1