Πολύ φοβούμαστε ότι με τις κινήσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του Συνεργατισμού, ο απλός πολίτης θα πληρώσει τα σπασμένα και οι επίδοξοι αγοραστές του Συνεργατισμού, θα είναι οι μονοί κερδισμένοι.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ανησυχούμε όταν ακούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναζητά στο παρελθόν αποδιοπομπαίους τράγους για να τους φορτώσει την ευθύνη. Κάτι δεν πάει καλά στις διαπραγματεύσεις για να αναζητούνται φταίχτες.

Να θυμίσουμε ότι ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μόνοι, ζητούσαμε επιτακτικά να συζητηθούν οι ευθύνες για την κατάσταση του Συνεργατισμού στη Βουλή, αλλά όλα τα κόμματα τάχθηκαν εναντίον.

Αντί να ασχοληθούν τότε με την ουσία, αρκέστηκαν σε αντιπαραθέσεις μεταξύ τους και η κατάσταση στο Συνεργατισμό πάει από το κακό στο χειρότερο.

Σήμερα, σε ένα κλίμα αμφίβολο για το πόσο θα κληθεί να πληρώσει ο Κύπριος πολίτης για τον Συνεργατισμό, καθώς η ενημέρωση είναι ερμητικά περιορισμένη, συζητούμε την εξαγορά του με ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Δεδομένων των πιο πάνω και έχοντας κατά νου τη σειρά των γεγονότων που συνοδεύτηκαν από την πρόσφατη ύποπτη σιωπή, ως κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ανησυχούμε τόσο για το μέλλον του Συνεργατισμού, όσο και για τον αντίκτυπο που ενδεχομένως να έχουν στον λαό οι αποφάσεις της Κυβέρνησης Αναστασιάδη. 

Τις αποζημιώσεις των εργαζομένων που θα απολυθούν ποιος θα πληρώσει; Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ποιος θα τα αγοράσει; Τις περιουσίες που κτίστηκαν με το κόπο των ανθρώπων της υπαίθρου θα τις επιστρέψουν σε αυτούς;

Ο απλός πολίτης θα πληρώσει τη νύφη.