Επιβεβλημένη πρέπει να θεωρείται η αξιοποίηση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στο οικόπεδο 12 της ΑΟΖ, άσχετα με τις τρικλοποδιές που επιχειρεί η Άγκυρα να βάλει στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων και άσχετα με τα όποια προβλήματα οικονομικής φύσης παρουσιάζονται.

Ενόψει και των εξελίξεων που παρατηρούμε στο μέτωπο Ιράν- Δύσης θεωρούμε ότι η αξιοποίηση του εν λόγω κοιτάσματος είναι στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε επαναλάβει πολλές φορές ότι η συνέχιση της στοχοπροσήλωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αξιοποίησή της κυπριακής ΑΟΖ, αφενός δεν θα έπρεπε να επηρεάζεται από τις όποιες αξιώσεις τις Άγκυρας, αφετέρου θα αποτελούσε απάντηση στα επικίνδυνα σενάρια που εκφράζονται από καιρούς από συγκεκριμένα στόματα.

Εν κατακλείδι, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζει το γεγονός ότι η πιο πάνω θέση έχει εισακουστεί και υιοθετηθεί από πλευράς της κυβέρνησης. Στηρίζει τις ενέργειες που γίνονται στον τομέα αυτό, όμως ταυτόχρονα απαιτεί και ενημέρωση. Γι’ αυτό άλλωστε έχουμε θέσει επισήμως το αίτημα για συνεδρίαση του συμβουλίου αρχηγών το συντομότερο δυνατόν.