Δεν έχουν τελειωμό οι αρνητικές επιτυχίες του νησιού μας που για ακόμη μια φορά μπαίνει στο στόχαστρο της Κομισιόν, καθώς το όνομά του προέκυψε από τη διεθνή έρευνα 17 δημοσιογραφικών οργανισμών για την ισραηλινή εταιρεία NSO. Μια εταιρεία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο του κατασκοπευτικού λογισμικού «Pegasus, που συντάραξε το παγκόσμιο και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, Κύπρος και Βουλγαρία είναι τα δυο κράτη από τα οποία αγοράστηκε και εξήχθη το λογισμικό παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων.

Νέα ερωτήματα γεννώνται τη στιγμή που τα παλιά ακόμη δεν έχουν απαντηθεί. Υπενθυμίζουμε πως ο φάκελος του περιβόητου ισραηλινού κατασκοπευτικού βαν που αλώνιζε στο νησί μας, έχει συμπληρωθεί και βρίσκεται από τον περασμένο Μάιο ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, όπου ακόμη αναμένουμε να μας πει πώς θα προχωρήσει η υπόθεση.

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Έφη Ξάνθου δήλωσε τα εξής: «Ένα σκάνδαλο που είδε το φως της δημοσιότητας εδώ και πέραν του ενός έτους, δεν φαίνεται να λαμβάνεται σοβαρά από τις αρμόδιες Αρχές του κράτους οι οποίες λειτουργούν ωσάν να θέλουν να αποσιωπήσουν το όλο ζήτημα παρά να το εξιχνιάσουν.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δεν πρόκειται να αφήσουμε το θέμα – που συγκλόνισε και συντάραξε το αίσθημα ασφάλειας των Κυπρίων πολιτών – να περάσει έτσι. Η σοβαρότητα της εν λόγω υπόθεσης δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός και εντέλει να μπει μέσα στα συρτάρια».