Σε κάθε κρούσμα κακοποίησης ζώου καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει αποτελεσματικά μέτρα και εκείνη κωφεύει. Επιτέλους ας αναλάβει τις ευθύνες της.

Το περιστατικό της Αραδίππου ήταν τόσο ακραίο που έγινε γνωστό και ευαισθητοποίησε κοινή γνώμη και αρχές. Όμως παράλληλα υπάρχουν τόσες περιπτώσεις κακοποιήσεων ζώων που δεν ασχολείται δυστυχώς κανένας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απορούμε τι περιμένει η πολιτεία για να αντιδράσει; Επανειλημμένα έχουμε ζητήσει την εφαρμογή του νόμου για την αστυνομία των ζώων. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική νομοθεσία ψηφίστηκε με εισήγηση του – τότε – Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στις 12 Ιουνίου 2012 και από τότε έγιναν πολλά διαβήματα προς υλοποίηση της αλλά δυστυχώς συναντούμε άρνηση από τους αρμοδίους.

Καλούμε για ακόμα μια φορά τον Υπουργό Δικαιοσύνης να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος αλλά και να επιβληθούν αυστηρές ποινές σε όσους ευθύνονται για κακοποιήσεις ζώων.

Αφού βλέπουμε ότι κάποιοι συμπολίτες μας δεν αλλάζουν νοοτροπία και βασανίζουν ζώα, με αποτέλεσμα το ένα περιστατικό να διαδέχεται το άλλο, η πολιτεία πρέπει να δράσει επιτέλους δυναμικά. Οι ποινές πρέπει να γίνουν αυστηρότερες για να σταματήσει ο παγκόσμιος διασυρμός της χώρας μας για το βασανισμό ζώων.

Οι μελέτες για δημιουργία ενός μικρού και ευέλικτου σώματος ειδικών αστυνομικών δείχνουν ότι μπορεί να υλοποιηθεί με μικρό σχετικά κόστος. Εν τούτοις εξακολουθούν οι αρμόδιοι να  μας παραπέμπουν σε υποσχέσεις για το μέλλον.

Οι σοβαρές ποινές για βασανισμό ζώων λειτουργούν προληπτικά. Χρειάζεται όμως και η αυστηρότερη και στοχευμένη αστυνόμευση.

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών