Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, υπενθυμίζει στους πολίτες της Πάφου ότι, η κατασκευή του δημοτικού καφεστιατορίου στην παραλία του ΣΟΔΑΠ, το οποίο εγκαινιάστηκε χθες, έγινε εντός της Ζώνης Προστασίας της Παραλίας, με τον εκβραχισμό και την βίαιη παρέμβαση στην ακτογραμμή και κατά παράβαση του 7ου Πρωτοκόλλου της Σύμβασης της Βαρκελώνης, που αφορά την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παράκτιων Ζωνών της Μεσογείου.  

Είναι χαρακτηριστικό δε, της εργαλειοποίησης που τυγχάνει η συγκεκριμένη κατασκευή, το γεγονός ότι τα εγκαίνια πραγματοποιούνται δύο χρόνια μετά τη λειτουργία του και λίγους μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές. Υπενθυμίζεται επίσης ότι, η αδειοδότηση της συγκεκριμένης κατασκευής ακολούθησε την κατά παρέκκλιση διαδικασία, στην οποία την τελική απόφαση λαμβάνει το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την Προεδρία του κ. Αναστασιάδη. Το πολιτικό «πάρε-δώσε» του Δημάρχου Πάφου, κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, με τον πρώην ΠτΔ, κ. Νίκο Αναστασιάδη, επιστεγάστηκε με την τιμητική απονομή του Χρυσού Κλειδιού της πόλης, σε μια περίοδο κατά την οποία η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, βρέθηκε ουκ ολίγες φορές στο διεθνές προσκήνιο για θέματα διαφθοράς.  

Με αφορμή την τέλεση των χθεσινών εγκαινίων από τον Δήμαρχο Πάφου, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θέλει να καταστήσει σαφές ότι συνεχίζει να καταδικάζει την περιβαλλοντική αναλγησία που επέδειξε η δημοτική αρχή, τόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση, όσο και σε μια σειρά άλλων περιπτώσεων. Πολλώ δε μάλλον, όταν οι συγκεκριμένες περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες ανάγονται, προεκλογικά, σε επιτεύγματα.