Δηλώσεις βουλευτή Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη, προέδρου του Κινήματος

H σημερινή αχρείαστη συνεδρίαση, υπό την αιγίδα του προέδρου της Βουλής, ουσιαστικά έγινε για το θέμα το οποίο έχουμε εγγράψει και συζητιέται, αναφορικά με τα Panama Papers. Ένα θέμα ανοικτό στα Μέσα Ενημέρωσης, με διαφάνεια, για το οποίο έγινε μια κλειστή συνεδρίαση για να ακούσουμε τα ίδια πράγματα και ουσιαστικά να ακούσουμε ότι ουδέν νεότερο από το μέτωπο.

Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τι αποσκοπούσε μια κλειστή συνεδρίαση και δεν συζητήθηκε όπως πάντα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών. Πιθανότατα η κλειστή αυτή συνεδρίαση να συνδέεται με το γεγονός ότι εντός Ιουλίου θα επισκεφτεί την Κύπρο η Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία θα ζητήσει να μάθει, τι ακριβώς έχει να κάνει το Κυπριακό Κοινοβούλιο, αλλά και οι Αρχές της Κύπρου, για τη διερεύνηση αυτού του μεγάλου και παγκόσμιας έκτασης σκανδάλου.

Εμείς, όμως, θεωρούμε ότι πρέπει πέρα από τους τύπους πρέπει να κοιτάξουμε και την ουσία, και επί της ουσίας, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα νεότερο για τα Panama Papers.

Για τους τύπους βέβαια κάναμε αμέτρητες συνεδριάσεις, πολλές έρευνες, στάλθηκαν χιλιάδες επιστολές, αλλά μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο ότι δεν έπρεπε το συγκεκριμένο ζήτημα να πάει σε μια σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, αφού δεν υπήρχε κάτι το ουσιαστικό να ανακοινωθεί ή να συζητηθεί.