Ο κ. Ακιντζί βρίσκεται σε περιδίνηση και άκρατο στροβιλισμό   ανάμεσα στις επιταγές της σοβινιστικής Τουρκίας  του Ερντογάν και του στόχου αρκετών Κυπρίων που πίστεψαν σε αυτόν πως θα είναι ο  ηγέτης των Τουρκοκυπρίων που θα τους οδηγήσει σε μια στοιχειωδώς δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού.

Ανάμεσα σε αυτούς που τον πίστεψαν είναι φανερό πως είναι η πολιτική ηγεσία του ΑΚΕΛ που τόσο τακτικά συμφωνεί με τις δηλώσεις του και αλλά και το συγκυβερνών κόμμα ο ΔΗΣΥ. 

Τα δυο μεγάλα μας κόμματα είναι θιασώτες του κ. Ακιντζί που όμως όσο και να θέλει να προχωρήσει το κυπριακό είναι δέσμιος της Τουρκίας. 

Η χρεοκοπημένη πολιτική των υποχωρήσεων δεν μπορεί να δώσει λύση στο κυπριακό πάρα μόνο να μεγαλώσει τα προβλήματα και είμαστε προ του φάσματος όχι μόνο να δεχόμαστε στρατιωτικό εκφοβισμό στα γεωτρύπανά της ENI  αλλά να τρυπάει η ίδια η Τουρκία σε οικόπεδα της Δημοκρατίας και να κλέβει μπροστά στα μάτια με τη δύναμη του ισχυρού το οικονομικό πλούτο για Ελληνοκύπριους  και Τουρκοκύπριους. 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ραγιάδικης πολιτικής του πολιτικού διπολισμού του νησιού μας που πρέπει σύντομα ο λαός να διασπάσει οριστικά και αμετάκλητα .