Βήμα στον ούτω καλούμενο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων έδωσε η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung και νοείται ότι ο Μουσταφά Ακιντζί φρόντισε για άλλη μια φορά να μας ενημερώσει για τις βλέψεις που έχει στο Κυπριακό, τη λύση του, αλλά και τις απαιτήσεις του για το φυσικό αέριο.

Ο κ. Ακιντζί  δηλώνει με αλαζονικό θράσος  ότι θέλει και συνεκμετάλλευση και οικονομικά οφέλη από την εξόρυξη κοιτασμάτων, άσχετα με την πορεία του κυπριακού, ενώ την ίδια ώρα αρνείται συμμετοχή σε μια εκ νέου διαπραγματευτική διαδικασία.

Ταυτόχρονα οι τοποθετήσεις του κ. Ακιντζί αποδυναμώνουν το κλίμα καλής θέλησης για επανέναρξη των συνομιλιών στο κυπριακό, την ώρα που κόμματα και πολιτικοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν το πλαίσιο Γκουντέρες.

Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου – και αυτό πρέπει να καταλάβει ο κ. Ακιντζί – μπορεί να αξιοποιηθεί και να είναι εκμεταλλεύσιμος μόνον από ένα κράτος το οποίο είναι αναγνωρισμένο και όχι από ένα ψευδοκράτος το οποίο δημιουργήθηκε με στρατιωτική εισβολή.

Αθροιστικά  σημειώνουμε ότι παρ’ όλες τις δήθεν διαφωνίες που έχει ο κ. Ακιντζί με την Τουρκία, κάνει λόγο για παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, θέση για την οποία ο κατοχικός ηγέτης βρίσκει συμπαραστάτες στα δυο μεγάλα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ.