Αγανάκτηση, θυμό αλλά και αίσθημα αδικίας μας προκαλεί η παρωδία της δήθεν δικάσιμου που στήνεται αύριο σε βάρος του Σενέρ Λεβέντ. 

Το κατοχικό καθεστώς απήγγειλε κατηγορίες στον κ. Λεβέντ για άρθρο τον Αυγούστου υπό τον τίτλο: “Οι Κούρδοι και εμείς”. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Σενέρ Λεβέντ το συγκεκριμένο άρθρο μελετήθηκε και στην Τουρκία και έφτασαν στο συμπέρασμα ότι “μπορεί να καταχωριστεί αγωγή” για προσβολή “ξένων κρατικών αξιωματούχων” και “διασάλευση των σχέσεων <<ΤΔΒΚ>> και Τουρκίας”.

Όπως έχει διαφανεί, οι πρακτικές καταδίωξης και εξόντωσης του νέο-σουλτάνου Ερντογάν σε βάρος του ΜΜΕ, έχουν υιοθετηθεί και εφαρμοστεί και στα κατεχόμενα.   

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζουμε ξεκάθαρα τον Σενέρ Λεβέντ και  καταδικάζουμε τις διώξεις εναντίον του.

Διερωτόμαστε ειλικρινά μέσα στις δοσμένες συνθήκες ποια μηνύματα στέλνει η παρουσία μετά κυμβάλων και οργάνων των προέδρων του ΔΣ του ΡΙΚ, του ΚΥΠΕ και της Ένωσης Συντακτών σε εκδήλωση στα κατεχόμενα στην οποία χαιρέτισε μάλιστα ο κατοχικός ηγέτης κ. Ακιντζί ;

Μήπως με την ευκαιρία αυτή οι Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι συνδαιτημόνες – ορισμένοι εκ των οποίων και πολιτικοί προϊστάμενοι σε δημόσιους οργανισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας – εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στον Σενέρ Λεβέντ και ζήτησαν να σταματήσουν οι διώξεις κατά των συναδέλφων τους , της εφημερίδας ΑΦΡΙΚΑ ;