Οι εικόνες συνωστισμού που παρακολουθούμε από το πρωί στα σημεία ελέγχου είναι απλά ένα δείγμα της ταλαιπωρίας στην οποία  η Κυβέρνηση υπέβαλε τους πολίτες αυτής της χώρας, μετά την ανακοίνωση των (ημι)μέτρων αλαλούμ της.

Για ακόμη μια φορά προκαλείται σύγχυση και αχρείαστη ταλαιπωρία στο κοινό, το οποίο σπεύδει να προβεί σε έλεγχο ανά χιλιάδες με αποτέλεσμα όχι μόνο την ταλαιπωρία και την καθυστέρηση, αλλά και την αύξηση του κίνδυνου μετάδοσης του ιού ανάμεσα στην κοινότητα.

Αφού η Κυβέρνηση δεν έχει την ευθιξία και δεν παραιτείται ως υπεύθυνη για την αποτυχία, τουλάχιστον ας προσέλθει σε ένα διάλογο και μια  συνεννόηση με την κοινωνία για να επιτευχθεί η αναγκαία αναλογικότητα των μέτρων. Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είμαστε στη διάθεσή της με εποικοδομητικές και θετικές προτάσεις, μακριά από προεκλογικές σκοπιμότητες και επικοινωνιακά παιχνίδια.

Μήπως η κυβέρνηση αποφεύγει το διάλογο γιατί έχει και σε αυτή την περίπτωση να εξυπηρετήσει ημέτερα συμφέροντα. Μια κυβέρνηση που βαρύνεται με σκάνδαλα διαφθοράς πως περιμένουμε να λειτουργήσει με διαφάνεια;