Τα στοιχεία που δημοσιεύονται και αφορούν την αύξηση του ποσοστού του δημοσίου χρέους, αποτελούν μια ισχυρή ένδειξη που η κυβέρνηση δε μπορεί να αγνοεί. Το αφήγημα της επιστροφής στην ισχυρή ανάπτυξη και του ξεπεράσματος της κρίσης, που συντονισμένα επιχειρείται να κυριαρχήσει, καταρρίπτεται από ακόμα έναν δείκτη. Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση παίζει το παιγνίδι της επιλεκτικής προβολής μόνο των θετικών δεικτών. Εμείς δεν αμφισβητούμε τα θετικά, ακόμα και εάν αυτά αφορούν τους αριθμούς και όχι πάντα την ουσία, αλλά στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης και σφαιρικής θεώρησης καταγράφουμε και τις αρνητικές εξελίξεις της κυπριακής οικονομίας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, σταθερά θεωρούμε πως οι οικονομικοί δείκτες δε μπορούν να εξετάζονται αποκομμένοι από τις ανάγκες της κοινωνίας που εξυπηρετούν. Στην περίπτωση αυτή όμως, το δημόσιο χρέος αυξάνεται ως αποτέλεσμα της εξυπηρέτησης μια μικρής μερίδας προνομιούχων, ημετέρων των κυβερνώντων, αφού για την πλειονότητα του λαού ισχύουν στο ακέραιο οι πολιτικές λιτότητας και οι συνέπειές τους.

Καλούμε προσωπικά τον κ. Χάρη Γεωργιάδη, αφενός να επιδείξει εγκράτεια στο δημόσιο λόγο του και αφετέρου να αντισταθεί στην εύκολη κατηφόρα του δημοσιονομικού εκτροχιασμού ενόψει εκλογών. Η κυβέρνηση που μπήκε πια για τα καλά σε προεκλογική διάθεση, πρέπει να συμπεριφερθεί υπεύθυνα. Οι άκρατες προεκλογικές υποσχέσεις μπορεί να βοηθούν στη προεκλογική αλίευση ψήφων, αλλά από την άλλη υποθηκεύουν την οικονομία και το μέλλον μας.