Το σύμβολο της Αντίστασης της Πάφου κατά του πραξικοπήματος ήταν αραγμένο για χρόνια στο πάρκο Αχμέτ Ρασίντ. Με την ανακαίνιση του πάρκου, κάποιοι στο Δήμο της Πάφου θεώρησαν σωστό να το διαχειριστούν ως σκουπίδι, εγκαταλείποντάς το σε χώρο σκυβάλων στη χονδρική αγορά.

Το λεωφορείο της Αντίστασης, κουβαλάει μια ολόκληρη ιστορία. Το όχημα χρησιμοποιήθηκε από Αντιστασιακούς που ξεκίνησαν από την Πάφο προς τη Λεμεσό για να αντισταθούν στους πραξικοπηματίες. Κοντά στο Κολόσσι, το λεωφορείο έπεσε σε ενέδρα, που ως αποτέλεσμα είχε το θάνατο τεσσάρων αγωνιστών.

Ο Δήμος Πάφου πρέπει να πράξει άμεσα το αυτονόητο: Να συντηρήσει και να τοποθετήσει το λεωφορείο – σύμβολο σε περίοπτη θέση στην πόλη μας.

Αυτό αποτελεί χρέος τόσο της Πολιτείας, όσο και των Τοπικών Αρχών σε αυτούς που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στο προδοτικό πραξικόπημα.

Ο Αγωνιστής της Αντίστασης Μίκης Τεμπριώτης, σε συνομιλία που πρόσφατα είχαμε μαζί του, δήλωσε συγκλονισμένος από αυτή την αναλγησία. Χαρακτηριστικά μάλιστα τόνισε, πως κάποιοι προσπαθούν να αλλοιώσουν την ιστορία, ενώ μάλιστα οι πρωταγωνιστές της βρίσκονται εν ζωή. Αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί.

Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου