Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δηλώνει για μία ακόμη φορά την έντονη διαφωνία του με τις αποφάσεις του Δημάρχου και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού αναφορικά με τα ψηλά κτίρια στην Λεμεσό.

Φαίνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκαν δύο πολεοδομικές άδειες μία στην περιοχή του δημόσιου κήπου και μία στην περιοχή μεταξύ παλαιού και νέου λιμανιού. Η κατάσταση οξύνεται και δημιουργεί πλέον χαοτικές πολεοδομικές καταστάσεις καθώς στο μενού περιλαμβάνεται και η κατεδάφιση υφιστάμενου κτιρίου και η ανοικοδόμηση νέου ουρανοξύστη στο παραλιακό μέτωπο.

Την ίδια στιγμή οι σωλήνες απόρριψης των λασπόνερων εντός της θάλασσας αυξάνονται και πληθύνονται δημιουργώντας εύλογες ανησυχίες σε ομάδες Λεμεσιανών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξακολουθεί να μην εφαρμόζει την νομοθεσία καθώς ακόμη δεν έχει εκπονηθεί και δεν έχει παρουσιαστεί η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο. Ο ισχυρισμός ότι αναλόγως της μελέτης θα επιβληθούν (κατόπιν εορτής) όροι στις «αναπτύξεις» μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί. Η λογική επιβάλλει πρώτα την εκπόνηση πλήρους στρατηγικής μελέτης για την ανάπτυξη των ψηλών κτιρίων και μετά να ακολουθήσει η έκδοση νέων πολεοδομικών αδειών. Για άλλη μια φορά “μπαίνει μπροστά η άμαξα και πίσω τα άλογα”.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εξακολουθεί να στηρίζει τους ενεργούς πολίτες, τους επηρεαζόμενους κατοίκους αλλά και τους χειμερινούς κολυμβητές, οι οποίοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για αποτροπή της ολοκληρωτικής και καταστροφικής αλλοίωσης του παραλιακού μετώπου και της ρύπανσης των θαλάσσιων υδάτων που δυστυχώς προσλαμβάνουν μόνιμο χαρακτήρα.