Η χθεσινή διαρροή των θεμάτων των εξετάσεων για διορισμό εκπαιδευτικών, αφήνει έκθετο το Υπουργείο Παιδείας, όχι μόνο για το περιστατικό καθ’ αυτό, αλλά και για τον τρόπο διαχείρισής του. Η αγανάκτηση των υποψηφίων είναι παραπάνω από δικαιολογημένη, όταν αποδεικνύεται η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται μια τέτοια διαδικασία.

Συγκεκριμένα, ενώ οι θεματοθέτες παρέμεναν αποκλεισμένοι σε ξενοδοχείο μέχρι και τις 4μμ, τα θέματα αναρτήθηκαν στις 2.30μμ στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου. Αυτό προφανώς σημαίνει πως τα θέματα βρίσκονταν στα χέρια λειτουργών για αρκετό χρονικό διάστημα, περίοδο που θα ήταν επαρκής για να διοχετευτούν πιθανόν σε υποψήφιους.

Οι αιτιάσεις του υπουργού για σαμποτάζ και προβοκάτσια, είναι η πλέον προσφιλής τακτική οποιουδήποτε αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του. Θυμίζουν το τραγικό περιστατικό της έκρηξης στο Μαρί και τις δικαιολογίες της τότε κυβέρνησης. Για εμάς το κύρος της διαδικασίας έχει πληγεί και μέχρι να έχουμε αποτέλεσμα για το πως προέκυψε η διαρροή και επιβολή των ανάλογων ποινών στου υπεύθυνους, δεν μπορεί παρά οι ανησυχίες των υποψηφίων να είναι βάσιμες.