Δηλώσεις Προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μετά το πέρας της σημερινής επίσκεψής του στο Ογκολογικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Το Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας επισκέφθηκε σήμερα στις 10:00 π.μ. ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης μαζί με αντιπροσωπεία του κινήματος και με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛΑΖΩ κ. Χρίστο Ανδρέου, για να μοιράσει δώρα και ευχές στους ασθενείς και το προσωπικό.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζει διαχρονικά την λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Αγωνίστηκε για τη δημιουργία ογκολογικού θαλάμου και κέντρου χημειοθεραπείας, όταν οι σχεδιασμοί προνοούσαν την παραχώρηση στον ιδιωτικό τομέα όλων των υπηρεσιών για τους καρκινοπαθείς. Μαζί με το σύνδεσμο ΕΛΑΖΩ στηρίζει το ογκολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας τώρα και δεκαπέντε χρόνια, με σταθερότητα και συνέπεια.

Σε δηλώσεις μετά την επίσκεψη, ο κ. Περδίκης εξέφρασε την ανησυχία του για τα προσκόμματα και τις καθυστερήσεις που προκύπτουν Σε σχέση με τη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για υλοποίηση του ΓΕΣΥ. ΤΟ ΓΕΣΥ αποτελεί δικαίωμα για το κυπριακό λαό και δεν μπορεί κανένας για τον οποιονδήποτε λόγο να του το στερήσει.

«Έκκληση μου είναι όπως όλοι οι εμπλεκόμενοι επιδείξουν ανωτερότητα και κοινωνική αλληλεγγύη και να πράξουν με γνώμονα το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον και όχι το προσωπικό συμφέρον, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση του ΓΕΣΥ” σημείωσε ο κ. Περδίκης.

Σε σχέση με το Ογκολογικό ο κ. Περδίκης είπε ότι πρόκειται για 12η χρονιά κατά την οποία ως Κίνημα βρίσκεται στο Ογκολογικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, στηρίζοντάς τη λειτουργία του. «Θεωρούμε ότι πρέπει να εξελιχθεί σε ένα πλήρες κέντρο θεραπείας του καρκίνου. Η χώρα χρειάζεται θεραπευτικά κέντρα για τον καρκίνο και είναι κρίμα να πεθαίνουν άνθρωποι χωρίς πλήρη και ολοκληρωμένη θεραπεία στην Κύπρο του 21ου αιώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος σημειώνουμε ότι φέτος η χορηγία για την αγορά χρήσιμου υλικού για τους καρκινοπαθείς του Ογκολογικού του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας έγινε με δωρεάν μέλους του Κινήματος, εις μνήμη του Σάββα Φιλίππου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή κτυπημένος από τον καρκίνο, και ο οποίος πέρασε τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του στους θαλάμους του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.