Τα δέντρα στην είσοδο του Γυμνασίου Δροσιάς θέλει να κόψει η Σχολική Εφορεία, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι μαθητές του σχολείου αλλά και σύμφωνα με τη διερεύνηση του Επαρχιακού Γραμματέα των Οικολόγων στη Λάρνακα κ. Γιώργου Χαραλάμπους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα γεγονότα άρχισαν να εκτυλίσσονται από χθες το απόγευμα, όταν συνεργείο της σχολικής εφορείας ετοιμαζόταν για την εκκοπή των δέντρων στην είσοδο του σχολείου.

Σήμερα, μαθητές και προσωπικό σταμάτησαν με δυναμικό τρόπο την εκκοπή των δέντρων*.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας του Κινήματος στη Λάρνακα κ. Γιώργος Χαραλάμπους ενημερώθηκε για τις προθέσεις της Σχολικής Εφορείας από τη Διεύθυνση του σχολείου και το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη, όπου εντόπισε και το συνεργείο εκκοπής.

Σε δηλώσεις του ανέφερε: «Πρόκειται για μια πράξη που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Δεν υπάρχει λόγος να κοπούν τα δέντρα στην είσοδο του σχολείου. Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζει απόλυτα τη δικαιολογημένη αντίδραση των μαθητών και ενθαρρύνει την ειρηνική τους αντίδραση».

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε τη Σχολική Εφορεία του Γυμνασίου να σταματήσει τις αυθαίρετες ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να παρέμβει ώστε να μην υπάρξει στο άμεσο ή έμμεσο μέλλον νέα προσπάθεια εκκοπής των δέντρων.

F

F

F

F