Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών βρέθηκε για άλλη μια φορά στη πρώτη γραμμή του αγώνα για αποτροπή ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος.

Από την περασμένη Τρίτη ομάδα Οικολόγων βρέθηκε επιτόπου στην κινητοποίηση πολιτών ενάντια στην έναρξη των εργασιών χωματουργικών έργων στο χώρο που αποφασίστηκε να χτιστεί εργοστάσιο παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος.  Με το δίκιο τους διαμαρτύρονται οι πολίτες και   είναι αγανακτισμένοι καθώς οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης έγιναν χωρίς να ληφθεί υπόψη η βαριά επιβάρυνση της περιοχής από ρυπογόνες δραστηριότητες. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια η μελέτη για τις οσμές του Τμήματος Περιβάλλοντος έχει καταλήξει ότι υπάρχει ήδη υπέρβαση του  επιτρεπόμενου ορίου για τις οσμές κατά 300%.

Μετά την λαϊκή αντίδραση ο εκσκαφέας έχει αποσυρθεί και τερματίστηκαν προσωρινά οι εργασίες ανέγερσης του ασφαλτικού μέχρι την αναμενόμενη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τους κοινοτάρχες της περιοχής.

Αναμένουμε από τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου να γίνουν επιτέλους σεβαστές οι ανησυχίες των κατοίκων.

Η ρύπανση δεν πρέπει να μετακινείται αλλά να καταργείται, και η παρανομία δεν πρέπει να επιβραβεύεται.

Κερδίθηκε μια μάχη, ο αγώνας συνεχίζεται όμως μέχρι την οριστική ματαίωση των σχεδίων για το ασφαλτικό στη βεβαρημένη περιοχή του Μιτσερού.