Η παραίτηση του γνωστού παιδιάτρου και επί σειρά ετών μέλος του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος (ΣΙΣ) Δρ. Άλκη Παπαδούρη, φανερώνει την ύπαρξη διαφορετικών απόψεων απο τις ακραίες θέσεις μέρους της ηγεσίας του ΠΙΣ.

Γίνεται λόγος μέχρι και για παραπληροφόρηση των γιατρών, ενώ αφέθηκαν και αιχμές και κατά μελών του ΣΙΣ ότι προωθούν την εργοδότηση από τους ίδιους άλλων γιατρών, οι οποίοι θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ ενώ οι ίδιοι θα απέχουν από το Σύστημα! Φαίνεται πλέον καθαρά ότι για κάποιους γιατρούς, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η υπεράσπιση των αφορολόγητων λόγω φοροδιαφυγής εισοδημάτων τους.

Η κα. Έφη Ξάνθου, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος, δήλωσε τα εξής: «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απαιτούμε όπως το ΓεΣΥ μπει σε εφαρμογή χωρίς κανένα πρόσκομμα και εντός των χρονοδιαγραμμάτων του νόμου. Δεν γνωρίζουμε αν οι καταγγελίες του κ. Παπαδούρη έχουν τύχει διερεύνησης, αλλά είναι εμφανές ότι ο ΠΙΣ διατηρεί εδώ και καιρό μια στάση που προβληματίζει. Όσοι λοιπόν αναζητούν λύσεις εκτός ΓεΣΥ ή προτείνουν ακρωτηριασμό του, δεν προσφέρουν θετικές υπηρεσίες στο κυπριακό λαό. Το ΓεΣΥ είναι δικαίωμα του λαού και πρέπει να υλοποιηθεί, μακριά από συμφέροντα και σκοπιμότητες. Οτιδήποτε άλλο συνιστά ακύρωση του ΓεΣΥ και παράταση της ταλαιπωρίας των ασθενών λόγω της σημερινής τριτοκοσμικής – σε κάποιες περιπτώσεις – κατάστασης των κρατικών νοσηλευτηρίων».