Μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου, του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, επισκέφτηκαν το εμπορικό κέντρο της Παλιάς Πόλης και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες. Η καθυστέρηση αποπεράτωσης του έργου πέρα από ένα χρόνο τους έχει κυριολεκτικά γονατίσει οικονομικά. Ο προβληματισμός του εμπορικού κόσμου της πόλης, αποτυπώθηκε και μέσα από όσα μας ανέφερε ο Πρόεδρος της Κίνησης καταστηματαρχών, κ. Κυριάκο Κυριάκου.

Το κυριότερο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι είναι η σύνδεση του εμπορικού κέντρου απ’ ευθείας από τον Κόλπο των Κοραλλίων και την περιοχή της Κάτω Πάφου, με τακτικά δρομολόγια. Η σύνδεση αυτή αποτελεί δέσμευση του Υπουργού Συγκοινωνιών η οποία καθυστερεί αδικαιολόγητα, αφήνοντας την Παλιά Πόλη εκτός τουριστικού χάρτη της πόλης.

Οφείλουμε να σημειώσουμε πως χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες είχαμε μια αιφνιδιαστική επιχείρηση σκούπα από συνεργεία του Δήμου Πάφου με παρεμβάσεις στο χώρο του εμπορικού κέντρου.

Η Επαρχιακή Επιτροπή από την αρχή τάχθηκε υπέρ της νομιμότητας και της ισότιμης μεταχείρισης όλων των πολιτών. Η διαφωνία που έχει προκύψει μεταξύ Δημάρχου και πολλών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η κορυφή του παγόβουνου στις σχέσεις Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου. Θεωρούμε ωστόσο πως οι διαφωνίες εντός των αρχών του Δήμου, δεν πρέπει να επηρεάζουν τη λειτουργία των υπηρεσιών του.

Τα όποια προβλήματα ευπρεπισμού, σκίασης και συνολικής διαχείρισης του εμπορικού κέντρου θα πρέπει να είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ Δήμου και καταστηματαρχών.

Οι μεμονωμένες και ακραίες ενέργειες δεν εξυπηρετούν κανέναν.