Διακόσια κιβώτια τροφίμων ετοιμάστηκαν από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και τη Νεολαία Οικολόγων και διανεμήθηκαν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, με σκοπό να τους δοθεί η ευκαιρία να περάσουν τις γιορτές τους με αξιοπρέπεια και να μπορέσουν να γιορτάσουν τις άγιες μέρες όπως αξίζει στον κάθε άνθρωπο.

Από τα κιβώτια τροφίμων αφορούν τουλάχιστον 800 άτομα που δυσπραγούν και έτσι θα μπορέσουν και τη φετινή χρονιά να απολαύσουν όσα λόγω κρίσης συνεχίζουν να στερούνται.

Τα προϊόντα αποτελούν ευγενική προσφορά των μελών και φίλων του Κινήματος και της Νεολαίας Οικολόγων. Τα κιβώτια τροφίμων που ετοιμάστηκαν, θα διανεμηθούν από όλα τα γραφεία μας σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο, Λάρνακα και Παραλίμνι.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών λειτουργεί το κοινωνικό του παντοπωλείο από το 2012, όταν δηλαδή η Κύπρος δέχτηκε το μεγάλο οικονομικό πλήγμα και χιλιάδες συμπολίτες μας αναγκάστηκαν να προσφύγουν στα κοινωνικά παντοπωλεία. Δυστυχώς, παρόλες τις κυβερνητικές διακηρύξεις για την πρόοδο στην οικονομία, διαπιστώνουμε ότι αντί να μειώνεται ο αριθμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσμενείς οικονομικές καταστάσεις, αυτός αυξάνεται ανησυχητικά.

Η προσφορά του Κινήματος για τiς περισσότερες από αυτές τις οικογένειες δεν γίνεται μόνο δυο φορές το χρόνο με το κιβώτιο τροφίμων. Σχεδόν καθημερινά τροφοδοτούμε τις οικογένειες αυτές με κουπόνια για ψώνισμα από υπεραγορές, με βρεφικό ή παιδικό γάλα, φάρμακα και άλλα χρειαζούμενα όπως έπιπλα, οικιακές συσκευές (καναπέδες, ψυγεία, κρεβάτια κοκ) μέχρι και αναπηρικά καροτσάκια. Όλα αυτά γίνονται λόγω της εθελοντικής προσφοράς των μελών μας.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ανέφερε:

«Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και η Νεολαία Οικολόγων ετοίμασαν και αυτή τη χρονιά τα πακέτα αγάπης, που δυστυχώς συνεχίζουν να παραμένουν αναγκαία για πολλούς συνανθρώπους μας. Υπολογίζουμε ότι 800 άτομα θα βοηθηθούν από αυτά τα πακέτα.

Δυστυχώς οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης παραμένουν και επηρεάζουν μεγάλο μέρος των συνανθρώπων μας, που συχνά στερούνται βασικά είδη για την καθημερινότητά τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εθελοντές και τις εθελόντριες μας που συνεισφέρουν και οικονομικά και αφιερώνοντας μέρος του χρόνου τους. Θα ήθελα ωστόσο ταυτόχρονα να τονίσω, ότι ο εθελοντισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη δεν μειώνουν τις ευθύνες αυτού του κράτους που έχει φέρει τους πολίτες σ’ αυτό το σημείο.

Καθήκον όλων μας λοιπόν, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο, είναι να δουλέψουμε συλλογικά, ώστε κάθε πολίτης του τόπου να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς καλύπτοντας περισσότερες από τις βασικές του ανάγκες.

Εύχομαι ολόψυχα καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2018, στον καθένα ξεχωριστά, μα και στην πατρίδα μας.»

8

8

8

8

8

8

8

 7