Δηλώσεις Αλεξίας Σακαδάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής

Ο κ. Ακιντζί δείχνοντας εμφανώς την ενόχληση του για το ότι δεν πέρασε στη Νέα Υόρκη η θέση του για χρονοδιάγραμμα και πενταμερή συνεχίζει στο ίδιο προκλητικό ύφος.

Μίλησε για την Τουρκία ότι είναι το μοναδικό “λιμάνι” που μπορούν να καταφύγουν οι Τ/κ, επέμεινε για πενταμερή άνευ προόδου στις συνομιλίες και ζήτησε συνάντηση τύπου Καμπ Ντέιβιντ.

Ο κ. Ακιντζί θα έπρεπε να ένιωθε – από τη στιγμή που λέει ότι επιδιώκει μία βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού – ως μοναδικό λιμάνι την Κύπρο και όχι την Τουρκία.

Παράλληλα εξέφρασε μέσω Twitter και παράπονα για τις συναντήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη σε Βρετανία και Γαλλία καλώντας τους ηγέτες που ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Κυπριακό, να ακούσουν και τις θέσεις της “τουρκοκυπριακής πλευράς”.

Ο κ. Ακιντζί επιμένει στην προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους και ξεχνάει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι ο Πρόεδρος ενός νόμιμου κράτους, της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε ότι αφορά το ρόλο Άιντε και τα όσα βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια, απλά επιβεβαιώνουν το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τα όσα έχει καταγγείλει εδώ και μήνες για το ρόλο του, όπου πολύ συχνά αψηφούσε τον ουδέτερο ρόλο του παίζοντας άσχημα παιχνίδια.

Μας κάνει όμως ιδιαίτερη εντύπωση η ανοχή που δείχνει το γνωστό δίδυμο ΔΗΣΑΚΕΛ και η κυβέρνηση στα καμώματα του Άιντε. Αυτή η ανεξήγητη ανοχή ενθαρρύνει τον κ. Άιντε στις προσβλητικές μεθοδεύσεις του, σε βάρος της κυπριακής δημοκρατίας.