Σαράντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα όπου η νεολαία του Πολυτεχνείου ανέλαβε δράση και ξεκίνησε τον αγώνα της ενάντια στον φασισμό και τη χούντα των συνταγματαρχών. Με απαράμιλλο σθένος οι ηρωικοί φοιτητές αντέταξαν το σθένος τους απέναντι στο φασισμό και τη βία.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε το αποκορύφωμα του αντιχουντικού αγώνα του λαού και της νεολαίας της Ελλάδας, ενώ η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα δικαίωσε τη θυσία των παιδιών του Πολυτεχνείου και απέδειξε ότι δεν υπάρχουν χαμένοι αγώνες.

Το Πολυτεχνείο μπορεί αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνά ο Ελληνισμός να φέγγει σαν φάρος έμπνευσης.

Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τον αγώνα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου, είναι με την ίδια τόλμη και το ίδιο θάρρος που επέδειξαν τότε, να αναμετρηθούμε σήμερα με κάθε μορφή ακροδεξιάς ριζοσπαστικοποίησης και εκφασισμού της κοινωνίας.

Θύμα της Χούντας υπήρξε ο Κυπριακός λαός. Ακόμα και τώρα 44 χρόνια μετά το έγκλημα και την προδοσία, αγωνίζεται για την ελευθερία του και την απαλλαγή του απο τον κατοχικό στρατό.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τιμά τους ήρωες εκείνης της ηρωικής εξέγερσης, καθώς και όλους τους δημοκράτες που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα και στην Κύπρο ενάντια στη Χούντα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του σήμερα.