Με απειλές και όπλα στα χέρια, εδώ και μια βδομάδα, στρατιώτες του κατοχικού στρατού που βρίσκονται στα φυλάκια της γραμμής αντιπαράταξης δεν επιτρέπουν στους Ελληνοκύπριους γεωργούς να εισέλθουν σε χωράφια που καλλιεργούν εδώ και χρόνια στην Δένεια.

Μάλιστα η προκλητικότητα συνεχίζεται καθώς γεωργοί από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έχοντας ως ασπίδα τους τούρκους στρατιώτες, εισέρχονται με τρακτέρ σε χωράφια που καλλιεργούνταν εδώ και χρόνια από Ελληνοκύπριους και τα καλλιεργούν οι ίδιοι.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζει τέτοιου είδους προκλητικές και απαράδεκτες ενέργειες . Προφανώς οι ενέργειες αυτές δεν είναι άσχετες με την τακτική απειλών που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες. Είναι ολοφάνερο ότι χρησιμοποιούν την απειλή αποχώρησης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ προκειμένου να πιέσουν την ελληνοκυπριακή ηγεσία να προβεί σε νέες υποχωρήσεις. Τα Ηνωμένα Έθνη επέτρεψαν στους Ελληνοκύπριους να καλλιεργούν εδώ και χρόνια τα εν λόγω χωράφια, ωστόσο οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως τώρα που μπήκαν δια απειλών και όπλων σε αυτά «πολίτες» του ψευδοκράτους, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ προέβη σε ελάχιστα διαβήματα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών παρακολουθούμε τα γεγονότα και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους κατοίκους της ακριτικής κοινότητας που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες μέρες τις προκλήσεις του Αττίλα.