Το μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα στο αντλιοστάσιο της Ανθούπολης με την πάροδο του χρόνου χειροτερεύει. Συγκεκριμένα μετά από επιτόπια επίσκεψη του Δημοτικού Συμβούλου Λακατάμιας κ. Λοΐζου Δημητρίου διαπιστώθηκε ότι και το νέο αντλιοστάσιο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας, στην Ανθούπολη, βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση ακόμα και από το παλιό αντλιοστάσιο από το οποίο διαπιστώθηκε συχνά διαρροή λυμάτων. 

Η βρωμιά και η δυσωδία που επικρατεί στην περιοχή είναι ανυπόφορη. Εκτός αυτού η κατάσταση αυτή επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και το περιβάλλον.

Νωπές είναι οι μνήμες από το περιστατικό τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν 2000 τόνοι λύματα χύθηκαν στον Πεδιαίο, λόγω ακριβώς του ίδιου προβλήματος.

Για ακόμη μια φορά καταγγέλλουμε δημόσια την μη επίλυση των προβλημάτων του αντλιοστασίου Λακατάμιας. Απαιτούμε όπως το ζήτημα επιλυθεί οριστικά. Παράλληλα καλούμε τον Δήμο Λακατάμιας, το ΣΑΛ και τα αρμόδια εμπλεκόμενα υπουργεία να διασφαλίσουν πως αυτή την φορά δεν θα πρέπει να μετράμε τις συνέπειες των όποιων λαθών με ταλαιπωρία των κατοίκων, και την έκθεση των  σε υγειονομικό κίνδυνο.

Η κατάσταση εκτός από πολύ σοβαρή είναι και επικίνδυνη καθώς η δυσοσμία επηρεάζει ακόμα και απομακρυσμένες περιοχές. Η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι μεγάλη, αφού τα λύματα καταλήγουν στον Πεδιαίο Ποταμό.