Το Σάββατο 6 Μαΐου, πριν από τον πρωινό καφέ με φίλους και την οικογενειακή βόλτα στην εντός και εκτός των τειχών πόλη κάνουμε στάση στο Κέντρο Υγείας στην Έγκωμη και δίνουμε ζωή, είναι στο αίμα μας.

Η αιμοδοσία είναι μια ανώδυνη διαδικασία που διαρκεί μόνο δέκα λεπτά. Από τη στιγμή μάλιστα που έρευνες έχουν δείξει ότι τρεις στους τέσσερις συνανθρώπους μας σε κάποια στιγμή της ζωής τους μπορεί να χρειαστούν μετάγγιση αίματος και μόνο ένα μικρό ποσοστό περίπου 1,5% είναι αιμοδότες, η συμμετοχή μας είναι απαραίτητη. Ανατρέπουμε λοιπόν τα δεδομένα του 1,5 % και γινόμαστε εθελοντές αιμοδότες.

Αν ανήκουμε στην κατηγορία των ανθρώπων που κυρίως λόγο της άγνοιας μας και μόνο η ιδέα της αιμοδοσίας μας τρομάζει, πρόκειται για ένα μικρό, γρήγορο και ανεπαίσθητο τσίμπημα, με το οποίο σώζουμε τρεις συνανθρώπους μας. Αξίζει λοιπόν να φοβόμαστε μια διαδικασία που δίνει ζωή; Όχι βεβαία! Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο φόβος θα γίνει αμέσως μακρινό παρελθόν και θα αντικατασταθεί από το αίσθημα της προσφοράς, που αποτελεί αξία ανεκτίμητη.

Είναι στο χέρι μας λοιπόν, να “θυσιάσουμε” δέκα λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο μας και το Σάββατο 6 Μαΐου από τις 10:00 μέχρι και τις 12:00 να βρεθούμε στην αιμοδοσία που διοργανώνει η Νεολαία Οικολόγων, η Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων και ο Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος, στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης.

Για περισσότερες πληροφορίες: 22518787