«Επίσημη πρώτη» για τα σχολεία μετά την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων ελέω κορωνοϊού η σημερινή.

Σήμερα διαφαίνονται και τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν, αναφορικά με τις αρκετές ασάφειες και αλληλοσυγκρουόμενες εγκύκλιους του Υπουργείου Παιδείας, που προκάλεσαν σύγχυση σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, παρατηρούμε με μεγάλη μας λύπη πως τα ειδικά σχολεία (και οι στέγες για άτομα με ειδικές ανάγκες) παραμένουν κλειστά, αφήνοντας «στην απέξω» αυτή τη μερίδα του μαθητικού πληθυσμού.

Η παράταση του κλεισίματος των εν λόγω σχολείων δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε αυτά τα παιδιά και στους οικείους τους. 

Τα ειδικά σχολεία είναι κλειστά, τα απογευματινά προγράμματα και οι δραστηριότητες έχουν σταματήσει, και τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν μπορούν να κοινωνικοποιηθούν και  περνούν τον μεγαλύτερο χρόνο της μέρας τους κλεισμένα στα σπίτια τους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αντιλαμβανόμαστε την λεπτότητα και προσοχή που πρέπει να διέπει αυτό το ζήτημα. Πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την επανένταξη αυτών των παιδιών στην κοινωνία και στο σχολικό τους περιβάλλον, με πρώτιστο πάντα γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία τους.

Η εικόνα του υπουργού χωρίς μάσκα και γάντια και χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μέσα σε σχολικές αίθουσες δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα.