Οι νέες πρόσφατες παραιτήσεις γιατρών από το ΓΝΛ και ιδιαίτερα οι λόγοι των παραιτήσεων, αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους εργαζόμενους. Η νέα κατάσταση που διαμορφώνονται μετά τις παραιτήσεις, με τους γιατρούς των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας να μειώνονται από 10 σε 5, δεν ανταποκρίνονται σε κανένα διεθνές πρότυπο ασφάλειας για τους ασθενείς, όπως οι εναπομείναντες γιατροί υπογραμμίζουν.

Έναντι αυτής της πραγματικότητας, ο κ. Παμπορίδης -που όπως αναφέρουν οι αποχωρήσαντες γιατροί, γραπτώς είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα και την επικείμενη παραίτησή τους- δεν μπορεί να αρκείται σε καθησυχαστικές δηλώσεις. Όταν ασκείται κριτική για τις συνθήκες εργασίας των γιατρών και τις συνέπειες που το πρόβλημα αυτό έχει στους ασθενείς, είναι τουλάχιστον ανεπαρκές να μας λέει πως η παραίτηση είναι δικαίωμα κάθε εργαζόμενου.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε τον κ. Παμπορίδη να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα το σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος. Ο χώρος της Υγείας είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για να τον προσεγγίζει ο Υπουργός μόνο με όρους επικοινωνίας.