Πολυταξιδεμένος εμφανίζεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με το ιδιωτικό αεροσκάφος του φίλου του, Σαουδάραβα Μαχφούζ, με το οποίο μετέβαινε σε οικογενειακά ή επαγγελματικά ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, όπως στις Σεϋχέλλες.

Για τα εν λόγω ταξίδια η Κυβέρνηση ψεύδεται, δια στόματος του υπουργού Εσωτερικών κ. Νουρή, ο οποίος στη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής ημερομηνίας 13/02/20, ανέφερε πως ουδέποτε ξαναχρησιμοποιήθηκε για ιδιωτικούς σκοπούς το αεροσκάφος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση μας προκαλεί λύπη τόσο για την απόπειρα παραπλάνησης της Βουλής μέσω ψευδών δηλώσεων, όσο και για την πολιτική των χρυσών διαβατηρίων, που απλά μας επιβεβαιώνει πως επωφελούνται ημέτεροι και μεμονωμένα σύνολα και όχι η πραγματική οικονομία της Κύπρου.

Αναμένουμε να κατατεθεί σύντομα νομοσχέδιο στη Βουλή για τους κανονισμούς των χρυσών διαβατηρίων. Προς το παρόν πάντως η «μηχανή» – όπως είπε και ο κ. Νουρής πρόσφατα – της έκδοσης «χρυσών διαβατηρίων» δουλεύει εντατικά κάνοντας πιο πλούσιους τους ήδη πλούσιους φίλους και συγγενείς του Προέδρου και εκθέτοντας την Κύπρο έτι περαιτέρω στο εξωτερικό.