Η παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων μας υπενθυμίζει για ακόμη μια χρονιά όλα εκείνα τα αδέσποτα ζώα που ζουν κάτω από σκληρές συνθήκες στους δρόμους, πεινασμένα και διψασμένα, που υποφέρουν από το κρύο ή την αφόρητη ζέστη, που αρρωσταίνουν και πέφτουν θύματα τροχαίων με αποτέλεσμα να πεθαίνουν πολύ συχνά αβοήθητα.

Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων τα τελευταία χρόνια παίρνει μεγάλες διαστάσεις, αφού δυστυχώς πολλοί άνθρωποι – που μόνο ως ανεύθυνοι μπορούν να χαρακτηριστούν – εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους. Οι υπολογισμοί των φιλοζωικών οργανώσεων αναφέρονται σε εκατοντάδες χιλιάδες αδέσποτα ζώα, στοιχείο που αποδεικνύει την έλλειψη ενημέρωσης και υπευθυνότητας πολλών Κυπρίων.

H συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σε δηλώσεις της ανέφερε ότι «εν έτει 2024 πρέπει να κατανοήσει ο καθένας από εμάς ότι πρέπει να σεβόμαστε και να αγαπάμε τα ζώα.

Δυστυχώς, σχεδόν καθημερινά ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών λαμβάνουμε καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης ή εγκατάλειψης ζώων.
Καλούμε τον κόσμο που θέλει να υιοθετήσει ένα ζώο να μην αγοράζει αλλά να απευθύνεται σε καταφύγια τα οποία είναι γεμάτα από εγκαταλειμμένα ζώα, για να συμβάλει στην άμβλυνση του προβλήματος των εκατοντάδων χιλιάδων αδέσποτων ζώων στον τόπο μας».