Η Έφη Ξάνθου γεννήθηκε στην Μελβούρνη της Αυστραλίας το 1981. Επαναπατρίστηκε το 1989 και εγκαταστάθηκε αρχικά στον Καλοπαναγιώτη Μαραθάσας και αργότερα στους Αγίους Τριμιθιάς Λευκωσίας. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστήμων του Πανεπιστημίου Κύπρου και μεταπτυχιακού τίτλου Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) του CIIM (Cyprus International Institute of Marketing).

Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, εργάζεται από τα 18 της χρόνια σε διάφορες εργασίες, αλλά από το 2009 είναι διορισμένη κοινοβουλευτική συνεργάτιδα του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών στην Βουλή των Αντιπροσώπων. Παράλληλα συνεχίζει να κάνει ερευνητική εργασία στον κλάδο σπουδών της και αρθρογραφεί συχνά σε εφημερίδες και άλλα έντυπα.

Είναι Αναπληρώτρια του Κινήματος από τον Νοέμβριο του 2017. Υπήρξε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ως Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, αναπτύσσοντας ευρωπαϊκή δραστηριότητα εκπροσωπώντας το Κίνημα σε διεθνή συνέδρια και τακτικά συνέδρια του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος από το 2002. Υπήρξε Γενική Γραμματέας της Νεολαίας Οικολόγων, Γραμματέας Εξεύρεσης Πόρων για την Ομοσπονδία Νέων Ευρωπαίων Πρασίνων και υπεύθυνη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου. Διετέλεσε δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αγλαντζιάς την περίοδο 2007-2011 και Αντιπρόεδρος του Κινήματος.

Τα προσωπικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν την κηπουρική, την ακρόαση και εκτέλεση μουσικής, την ανάγνωση βιβλίων και τη φωτογραφία

Είναι παντρεμένη με τον Λάμπρο Λάμπρου, εκπαιδευτικό δημοτικής εκπαίδευσης από την Άσσια, και έχουν ένα οκτάχρονο γιο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια στο +35799879266, [email protected], Twitter @efixanthou Facebook/LinkedIn: Efi Xanthou