Η Αλεξία Σακαδάκη γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1982. Κατάγεται από το Παλαιχώρι και μεγάλωσε στη Λακατάμια, στη Λευκωσία.

Σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με πτυχίο Κοινωνιολογίας και δευτερεύον πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες. Έχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές.

Είναι μέλος του Συμβουλευτικού Σώματος του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος του Συνδέσμου Κοινωνιολόγων Κύπρου. Είναι η Οργανωτική Λειτουργός του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών από το 2008. Συμμετέχει ως μέλος στην Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και τον Ιανουάριο του 2019 έχει εκλεγεί στη θέση της Αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέα της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων. Υπηρέτησε την Νεολαία Οικολόγων από τη θέση της Γενικού Γραμματέα από το 2009 μέχρι το 2014.

Συμμετείχε σε σεμινάρια για την ανεργία, το ρατσισμό και τη μετανάστευση στην Κύπρο και στο εξωτερικό (Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Τουρκία). Ασχολήθηκε ερευνητικά με την τρομοκρατία, την κοινωνική απόκλιση των φυλακισμένων στην Κύπρο, την εμπορία προσώπων, την πορνεία και τη βία στην οικογένεια. Διεξήγαγε εργαστήρια (workshops) σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό, την κοινωνική απόκλιση, την επιρροή της οικονομικής κρίσης στο θεσμό της οικογένειας και το ρατσισμό στα κοινωνικά παντοπωλεία.

Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.