Ηγεσία και αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, βρέθηκε στο πλάι των κάτοικων του Μιτσερού σε ακόμη μια εκδήλωση διαμαρτυρίας στο σημείο που ξεκίνησαν οι διεργασίες για τη δημιουργία ασφαλτικού εργοστασίου στο Μιτσερό.

Οι κάτοικοι του Μιτσερού και των γειτονικών χωριών είναι αγανακτισμένοι – και με το δίκιο τους – καθώς οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης είναι να επιβαρύνουν περισσότερο την ήδη βεβαρημένη περιοχή τους.

Σε δηλώσεις του ο Επαρχιακός Γραμματέας Λευκωσίας κ. Γιώργος Περδίκης τόνισε πως «Στη σημερινή εκδήλωση οι κάτοικοι του Μιτσερού κατάλαβαν τι έστι Κυπριακή Δημοκρατία. Τα όσα διαδραματίστηκαν στην εκδήλωση με τις εντάσεις, τις συλλήψεις και τους Αστυνομικούς να φρουρούν την περιοχή είναι άκρως απαράδεκτα και καταδικαστέα.

Η ρύπανση δεν πρέπει να μετακινείται αλλά να καταργείται, και η παρανομία δεν πρέπει να επιβραβεύεται.

Δυστυχώς έχουμε φθάσει στο σημείο να θεωρείται ως πολυτέλεια ο καθαρός αέρας και η ησυχία για τους κατοίκους του νησιού μας.

Καταδικάζουμε τις συλλήψεις των κοινοταρχών Μιτσερού και Αγροκηπιάς καθώς και τον τραυματισμό διαδηλωτών.

Είναι αδιανόητο καθώς εκκρεμεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους κοινοτάρχες και απόφαση δικαστηρίου να προχωρούν αιφνιδιαστικά τα έργα από τον εργολάβο.

Καλούμε σε άμεσο τερματισμό των έργων και διάλογο με τις κοινότητες για αποφυγή περαιτέρω εντάσεων.