Φαίνεται να δικαιώνεται ο αγώνας των παιδιών, γονιών και δασκάλων στο Δάλι για τη μετακίνηση των ασφαλτικών εργοστασίων που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από το σχολείο τους αλλά και τις κατοικίες. Ο υπουργός Παιδείας κ. Προδρόμου, σε χθεσινές του δηλώσεις στη Βουλή ανέφερε πως το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε οδηγίες στους αρμόδιους υπουργούς να ξεκινήσουν διαδικασίες, ούτως ώστε να μετακινηθούν από την περιοχή τα ασφαλτικά εργοστάσια.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργικού και αναμένουμε άμεσα τα επόμενα βήματα για την υλοποίησή της. Αν και χρονοβόρα διαδικασία – η οποία έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό – πρέπει άμεσα να μετακινηθούν τα εργοστάσια για την υγεία των μαθητών αλλά και των κατοίκων της γύρω περιοχής.

Το να ακούς παιδιά να λένε στη Βουλή των Αντιπροσώπων πως μεταβαίνουν στο σχολείο τους και έχουν πονοκέφαλους, ζαλίζονται, πονάνε το λαιμό τους και έχουν τάσεις εμετού, είναι επιεικώς απαράδεκτο. Είναι ντροπή για την κυπριακή πολιτεία να μπαίνουν τα οικονομικά και άλλα συμφέροντα πιο πάνω από την υγεία των παιδιών.

Την ίδια ώρα μαθαίνουμε ότι μελετάται η απόσυρση της αίτησης για ασφαλτικό εργοστάσιο στο δάσος Σταυροβουνίου.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει καταθέσει πρόταση νόμου που αφορά τα ασφαλτικά εργοστάσια και περιμένει από τα άλλα κόμματα να υποστηρίξουν την πρόταση αυτή. 

Ήρθε η ώρα των δράσεων και όχι των κούφιων λόγιων. Το Κίνημα Οικολόγων αναμένει άμεσες ενέργειες από τους αρμόδιους για αποκατάσταση της αυθαιρεσίας.